tisdag 6 februari 2018

Nu trillar det in meriter...

RR Belger du Nord Acke
jagade i går till sin första 1 Ökl


Acke är den 6:e i kullen som är jaktprovs meriterad
av 10 individer i kullen.
I Maj blir de 3 år
Hela kullen är också HD-röntgad, alla är fria.STORT GRATTIS !!
Björn och Acke

-----------------------------------------------------------------------

Helsyster RR Belger du Nord Alicia
startade igår och idag på Elitprov.
Jag kopierar här Sverkers egen berättelse.

Nu har Belger du Nord Alicia gjort sitt första elitprov, hon hade väldig otur med vädret då det för första gången blev riktigt kallt i Halland det var 16 minusgrader, på morgonen, första dagen då hon bedömdes av Leif Malm på hans marker strax utanför Torup.
Då hon släpptes på fina svenshare marker visade termometern minus 15 grader men några harspår kunde varken Alicia eller domaren Leif hitta i pudersnön som var ett par dagar gammal. Troligtvis hade inte svenskharen rört sig.

Leif, som har rejält stora marker, visste att det säkerligen fanns fälthare,

 på en annan del av hans mark, runt byn Ylaxred.
Vi kopplade Alicia och åkte dit, då visade termometern 13 minusgrader, och där hittade vi harspår och efter bara en liten stund reste Alicia fältharen. Hon lyckades få ihop 57 drevminuter på de runder haren gjorde när den lämnade den isiga byvägen, som vår näst intill omöjlig att känna vittring på. Första dagen resulterade i ett tredjepris och det var jag nöjd med eftersom det var så usla förhållandeDag två drev Alicia 120 minuter, alltså ett första pris. Dag ett och dag tvås prestationer kommer att resultera i att Alicia belönas med en Elit tvåa.
Det var 9 minusgrader då Alicia släpptes, dag två, på Hjuleberg och då Alicia var klar för dagen, vid trettontiden, hade temperaturen stigit till minus 5 grader. Domare var Siv Bengtsson. 
Under de 120 drevminuterna lyckades Siv och jag att få se haren sex gånger.

Alicia har också 2 cert på utställning

STORT GRATTIS !!
Sverker och Alicia

Inga kommentarer: