söndag 7 augusti 2016

Kantarellsoppa


Här i kväll är det ett riktigt höstväder.
Regn och blåst


Så jag gjorde en av mina favorit soppor.
Kantarellsoppa



Skogen är ju nu full av kantareller.
Så det är bara att passa på att njuta och plocka
så mycket det går, så himla gott både med soppor,
pajer och i sås, dessa gula



Ingredienserna till soppan är

1 Scharlottenlök
3 dl hackade förvällda kantareller
1-2 msk smör
2 msk vetemjöl
7 dl kraftig buljong (ox eller viltbuljong)
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1-2 msk soja
5-6 krossade rosépepparkorn
3 msk madeira eller portvin

Skala och finhacka löken. Fräs löken och svampen i smör i en gryta.
Strö över mjölet. Rör om. Späd med buljongen. Låt koka på svag värme ca 10 min.
Tillsätt grädden, mjölken, Creme fraiche, sojan och rosépepparen. Låt koka i 5-10 min.
Tillsätt Madeiran.

Smaka av med salt och peppar
Skicka en kommentar