Lars-Gunnar Erkki har skickat mig det här receptet
till recept samlingen.
Har du något recept på hare som du brukar göra, skicka gärna det
Har du något recept på hare som du brukar göra, skicka gärna det
så lägger vi det i samlingen
mejl: belger-du-nord@telia.com
L-G:es Hare, 4-5 pers
Marinad.
Lägg haren styckad i marinaden och låt ligga minst 1dygn i kyl
1fl billigt rött vin
1tsk timjan
1st gul lök, skivad
2st lagerblad
--------------------------------------------------------------------------------
Peppar & salt
1msk vetemjöl
ca300gr tärnad bacon
1st röd lök
300gr färska champinjoner
1 dl äkta grädde
Tillagning
Bryn baconet i äkta
smör först, därefter bryner du löken, ta upp haren ur marinaden och sila
marinaden, salta och peppra köttet efter eget behag, bryn köttet sen,
lägg köttet, baconet, löken i en gryta med
lock, slå i utav den silade marinaden över köttet så att det täcks,(spä
på mer om det behövs) låt grytan sjuda i ca 1,5-2 tim eller tills
köttet känns mört & släpper lätt från ben, ta upp köttet och skrapa
ben rent från kött, gör en sås av skyn i grytan,
red såsen med vetemjölet utrört i grädden , smörstek champinjonerna.
Servera köttet med
kokt potatis, såsen, smörstekta champinjonerna och svartvinbärsgele /
lingongele, eller så läggs köttet och champinjonerna ner i grytan med
såsen och serveras som en gryta med kokt potatis
och gelen till och ett gott glas rött till.
// L-G
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar