tisdag 5 januari 2016

L-G:es Hargryta




Lars-Gunnar Erkki har skickat mig det här receptet
till recept samlingen.
Har du något recept på hare som du brukar göra, skicka gärna det
så lägger vi det i samlingen
mejl: belger-du-nord@telia.com

L-G:es Hare, 4-5 pers
Marinad.
 Lägg haren styckad i marinaden och låt ligga minst 1dygn i kyl
1fl billigt rött vin
1tsk timjan
1st gul lök, skivad
2st lagerblad
--------------------------------------------------------------------------------
Peppar & salt
1msk vetemjöl
ca300gr tärnad bacon
1st röd lök
300gr färska champinjoner
1 dl äkta grädde
Tillagning
Bryn baconet i äkta smör först, därefter bryner du löken, ta upp haren ur marinaden och sila marinaden, salta och peppra köttet efter eget behag, bryn köttet sen, lägg köttet, baconet, löken i en gryta med lock, slå i utav den silade marinaden över köttet så att det täcks,(spä på mer om det behövs) låt grytan sjuda i ca 1,5-2 tim eller tills köttet känns mört & släpper lätt från ben, ta upp köttet och skrapa ben rent från kött,  gör en sås av skyn i grytan, red såsen med vetemjölet utrört i grädden , smörstek champinjonerna.
Servera köttet med kokt potatis, såsen, smörstekta champinjonerna och svartvinbärsgele / lingongele, eller så läggs köttet och champinjonerna ner i grytan med såsen och serveras som en gryta med kokt potatis och gelen till och ett gott glas rött till.
 // L-G








Inga kommentarer: