måndag 7 januari 2019

Ripa, så jäkla gott

Svårslaget, är det, ripa med kantarellsås
brysselkål, syltade trattkantareller, rönnbärsgelé
och klyftpotatis



Att äta något man skjutit själv, tillagat på bästa sätt,
känns väldigt bra, både i själen och i munnen.



Ripan ska vara mer blodig än rosa, absolut inte
välstekt, då smakar den lever.
Köttet är så mört, så otroligt gott !



Vi har lärt oss av 2 riktiga experter hur ripor ska tillagas.
Kocken Ingvar Sydström, som här visar hur man tar
ur bröstbitarna och vår uppfödare Eva Perman
som bjudit oss på MÅNGA utsökta rip-middagar.



Det blev en del ripor, både för vår egen Pointer Trix
och för våra vänners duktiga hundar i höst.




Jag hoppas verkligen att få göra om dessa helt fantastiska
fjällveckor.



Det blev både ripor, orre, tjäder och hare i höst.
Så vi har många härliga middagar att se framemot.

Inga kommentarer: