Ingers Hargryta
Av Inger Augustsson
1 Hare
Smör
5 Kryddpepparkorn
1 Rödlök
3 msk Japansk Soya
Smör
5 Kryddpepparkorn
1 Rödlök
3 msk Japansk Soya
2 tsk Salt
Grovmalen svartpeppar
2 morötter
2 Vitlöksklyftor
2 morötter
2 Vitlöksklyftor
2 dl Trattkantareller
2 dl Kraftigt rött vin
1,5 dl äpplemos
2 stora palsternackor
1 Knippe persilja
1 Knippe dill
1 stor purjolök
2 msk Gurkmeja
3 dl grädde
1,5 dl äpplemos
2 stora palsternackor
1 Knippe persilja
1 Knippe dill
1 stor purjolök
2 msk Gurkmeja
3 dl grädde
Lägg hela haren i en stekgryta (dela den om den inte får plats) tillsammans
med 3-4 stora klickar smör samt 5 kryddpepparkorn och en stor rödlök. Bryn tills
den blir lite brun.
När den börjar bli brun häll över 3 matskedar japansk soya. Låt den brynas
i detta några minuter utan att bränna vid.
Strö över 2 tsk salt och ganska mycket grovmalen svartpeppar (efter behov)
ex. 3-4 matskedar.
Häll på vatten upp till c:a halva haren. Lägg i 2 morötter och 2
vitlöksklyftor. Låt puttra under lock i c:a 45 minuter.
Mortla 2 dl. trattkantareller och häll i grytan under tiden det
puttrar.
Efter c:a 45 minuters kok ta upp haren och försök dela den mer och ta loss
lite ben. Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll i 2 dl. kraftigt rödvin samt 1,5
dl. äpplemos.
Under tiden: Finhacka smått 2 stora palsternackor, ett stort knippe
persilja, ett stort knippe dill samt en stor purjolök. Bryn detta i en stekpanna
tills det blir gyllenbrunt.
När du lagt tillbaka harköttet i grytan efter 45 minuter häller du i den
brynta grönsaksblandningen.
Krydda med 2 msk gurkmeja.
Låt det puttra ytterligare c:a 15 minuter.
Häll över 2 – 3 dl tjock grädde. Småputtra i 5 minuter. Klart
!
Grymt gott !!!!!!
1 kommentar:
Takk for oppskrift. Den må prøves!!
Skicka en kommentar