fredag 3 februari 2017

Så passande, ICA utmanar marknaden inom Hundförsäkring

ICA Försäkring utmanar marknaden inom hund- och kattförsäkring

ICA Försäkring utökar nu sitt försäkringsutbud med hund- och kattförsäkring. För husdjursägare innebär det större valmöjligheter på en marknad med få aktörer. De nya försäkringarna har ett omfattande innehåll redan från början och ett lägre pris än många andra alternativ. Den ger dessutom bonuspoäng som kan användas inom ICA och Apotek Hjärtat där många köper mat, tillbehör och mediciner till sina husdjur.
– Vi vet att många hund- och kattägare upplever att det är dyrt att teckna försäkring för sina husdjur, därför tror vi att ett billigare alternativ med samma eller bättre försäkringsskydd kommer att uppskattas, säger ICA Försäkrings vd Carl Farberger.
ICAs nya hund- och kattförsäkring kan tecknas utan karenstid och med fri flytträtt från andra bolag. Dessutom ingår tre fria digitala veterinärbesök. Försäkringspremien varierar beroende på ras och omfattning av försäkring. Prisnivån för de vanligaste raserna är betydligt lägre än hos det marknadsledande bolaget på motsvarande försäkringar. Detaljerad information om innehåll och prisnivå finns på icaforsakring.se.
– Många tycker att det är krångligt att teckna försäkring. Vi har därför förenklat processen genom färre val och ett mer omfattande innehåll från början, utan att försäkringen för den sakens skull blir dyrare, fortsätter Carl Farberger.
De nya försäkringarna är ett samarbete mellan ICA Försäkring och Svedea, specialist på hund- och kattförsäkring. ICA Försäkring kommer stå för marknadsföring och försäljning medan Svedea ansvarar för skadereglering och kontakten med veterinärklinikerna. Hundförsäkringen finns att teckna från och med i dag och kattförsäkringen om cirka en vecka.
ICA Försäkring startade 2015 med erbjudanden inom hem-, bil och olycksfall. Utöver hund- och kattförsäkring kommer utbudet breddas ytterligare under 2017.


1 kommentar:

Patric sa...

Hej Belgerdunord!

Hittade er kennel när jag gjorde research på Icas försäkringar.

Vi har precis skrivit en recension om denna försäkring och testat den mot en Goldenvalp för att se vad priset blir.

Rätt likt Svedea, men med lite annorlunda villkor.

Ha en bra dag!