måndag 16 maj 2016

Morotskaka

I helgen bjöd jag på morotskaka
och det var några som ville ha receptet
Här är det :)




1 3/4 dl matolja

3 1/2 dl strösocker

3 ägg

tsk kanel

tsk bakpulver

tsk bikarbonat

3 1/2 dl vetemjöl

5 dl rivna morötter


Frosting


50 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

250 g färskost ( mascarpone)

2-3 tsk Lemon Curd eller citron skal


Gör så här


Sätt ugnen på 160 grader. Vispa olja, socker och ägg pösigt.

Blanda alla torra ingredienser.


Rör ner morötterna och de torra ingredienserna i äggsmeten.

Blanda allt till en smet.


Smörj och bröa en rund form ca 23 cm i diameter, gärna med löstagbar

kant. Häll smeten i formen och grädda kakan i 60 min.


Låt kakan svalna.


Vispa ihop smör, florsocker och färskost till frostingen.

Jag brukar blanda ner skalet av en 1/2 citron eller Lemon curd i frostingen för att få lite mer

smak, citronen lyfter kakan smakmässigt


Bred frostingen över kakan.


Lycka till med baket och njut av en otroligt saftig och smakrik kaka.

Inga kommentarer: